<květen 2024>

5.7.2010 otevřeno: 1996 x

V pohárech EHF se představí čtyři české celky

Minulý týden vypršela lhůta pro přihlášení evropských klubových celků do pohárových soutěží řízených Evropskou házenkářskou federací. Stejně jako v loňské sezóně, se i v té letošní představí čtyři české celky, i když v jiném poměru než v sezóně 2009/2010.

V nedávno skončeném házenkářském ročníku se do evropských pohárů přihlásily čtyři české týmy - dva extraligové Dukla Praha a Karviná startovaly v Poháru EHF. Interligová Olomouc bojovala v Poháru vítězů poháru, Písek v Challenge Cupu.

Stejný počet klubů se pak představí i v sezóně 2010/2011. Ani tentokrát se fanoušci nemohou těšit na účast vítěze Českého poháru žen Veselí nad Moravou, který se nakonec do pohárů ani letos nepřihlásil. Jediným zástupcem ženských celků tak zůstane Písek, který si i letos zahraje Challenge Cup. Účast českých týmů zachraňují letos extraligové celky, které se přihlásily hned tři ve třech různých soutěží řízených EHF. Dukla Praha si zopakuje účast v Poháru EHF, Karviná se přihlásila do Poháru vítězů poháru a nově se zúčastní také Zubří, které bude hrát také Pohár EHF (původně bylo přihlášeno do Challenge Cupu).

Všechny celky pak bude zajímat vídeňský los, který proběhne v úterý 27. července v sídle EHF.

Účast českých týmů v evropských pohárech - ročník 2010/2011

Muži

HC Dukla Praha - Pohár EHF

HCB OKD Karviná - Pohár vítězů poháru