14.12.2014 otevřeno: 3169 x

INFORMACE SK ČSH K SOUTĚŽÍM NA JARO 2015

více v článku ...

• SK ČSH pracuje na nasazení družstev do nových soutěží ženské složky pro jaro 2015, všechny rozpisy budou k dispozici i v handball-netu nejpozději ve středu 17.prosince;
  • jednotlivé skupiny 2.ligy žen na Moravě a 2.ligy starších dorostenek, které mají jen 6 účastníků, jsou nalosovány do formátu pro 8 družstev, aby bylo možné sladit termíny s mladšími dorostenkami; soutěže T, U a V budou tedy všechny začínat již 31/1-1/2;
  • ve všech soutěžích žen a dorostenek se mění jarní termínová listina kvůli přesunu kvalifikace ME dorostenek o týden: namísto termínu 14-15/3 bude řádné kolo 1. a 2.ligy žen i všech lig dorostenek sehráno 21-22/3;
  • Pro jarní sezónu 2015 SK ČSH ruší tzv.hlášenkový systém. To znamená - zcela v souladu se Soutěžním řádem ČSH - že kluby musí nahlásit předem termíny všech utkání svých družstev v soutěžích řízených ČSH nejpozději do 15.ledna 2015 na soutěžní úsek ČSH. Následné změny termínů jsou vždy spojeny s poplatkem. Detaily této úpravy Rozpisu soutěží ČSH najdete v přiložené informaci (ZDE).
  • SK rozhodla o tomto kroku kvůli neudržitelnému nárůstu počtu hlášení a změn termínů utkání, které byly na podzim často motivovány pouze snahou umožnit start hráče (hostujícího nebo z jiné věkové kategorie) nebo mu naopak zamezit. Takto roztříštěné soutěže nelze korektně obsadit rozhodčími.
  • Od příštího ročníku (2015-16) bude postupně zaváděna povinnost klubů mít určitý počet aktivních licencovaných rozhodčích podle počtu družstev a úrovně soutěží, ve kterých hrají. Protože velká část klubů nemá ve svých řadách vůbec žádné rozhodčí, doporučujeme včas v oddílech vytipovat vhodné kandidáty a kontaktovat krajské komise rozhodčích, které budou samy zajišťovat školení nových rozhodčích licence D.
  • Cílem tohoto opatření - fungujícího v řadě vyspělých házenkářských zemí - je nejen navýšit zoufale nízký počet rozhodčích v ČSH, ale především obnovit působení rozhodčích v klubech při výkladu pravidel a prosazování fair-play a korektního chování při utkáních.

12.12.2014, za SK ČSH J.Konečný a P.Novák