15.5.2011 otevřeno: 2176 x

Duel dvou adeptů na titul - zeptejte se, co na závěr ligy chystají jejich trenéři!

Již páté vydání Time Outu s házenkářským host bude v úterý vysílat čtvrtý kanál České televize. A protože v těchto týdnech vrcholí nejvyšší mužská soutěž ZUBR Extraliga, nemůže mít pořad jiného hosta než aktéra této soutěže. Kdo jím bude se dočtete v článku.

A tentokráte nebude host jen jeden, ale rovnou dva! Důvod je prostý - Time Out ve svých závěrečných dílech (letošní sezóny) hostí trenéry mistrů jednotlivých sportů, ale v házené se podle všech předpokladů bude o českém mužském titulu rozhodovat až do posledního kola. Proto dostali pozvánku hned dva trenéři týmů, které jsou v současnosti největšími adepty na zisk této cenné trofeje. V úterý se tak můžete těšit na trenéra HK A.S.A. Město Lovosice Vojtěcha Srbu a jeho trenérského kolegu i protivníka z HC Dukla Praha Pavla Pauzy.

Premiérovým hostem pořadu byl prezident ČSH pan Jaroslav Chvalný, druhým zpovídaným trenér interligového celku HC Zlín Dušan Poloz a i do třetice byl pozván muž - člen prvního týmu extraligové tabulky, Vladimír Šuma z Lovosic. Čtvrtým hostem byla žena a konkrétně pak druhá nejlepší kanonýrka Interligy, hráčka Slavie Praha a reprezentace, Klára Černá. Nyní se jako pátí usadí do křesla hostů trenéři Srba a Pauza.

Oba trenéry jistě netřeba příliš představovat, neboť se na extraligových lavičkách pohybují již několik let. Vojtěch Srba po vleklých zdravotních problémech s koleny musel zanechat profesionální házenkářskou dráhu a začal se věnovat trenérské činnosti. Po šesti letech u mládežnických týmů si svoji premiéru u celku mužů připsal v Lovosicích, později si vyzkoušel také angažmá v H.I.L. v týmu Brna. Po finančních problémech tohoto celku se vrátil zpět do Lovosic, kde prožívá úspěšné roky a s týmem získal i dvě bronzové medaile. Letos pak 34letý trenér se svým družstvem věří v historické umístění Lovosic v nejvyšší soutěži.

O deset let starší trenér Dukly Praha Pavel Pauza byl dlouholetým hráčem Dukly Praha a reprezentace. Na klubové úrovni sbíral s pražským celkem jeden triumf za druhým a má na svém kontě i několik startů na vrcholných házenkářských akcích. Jako trenér se pak představil nejprve u týmu Kovopetrol Plzeň, kde končil svoji aktivní hráčskou kariéru. Z Plzně se pak přesunul do Prahy do celku Allrisk Praha (H.I.L.) a později do týmu Dukly Praha. Také on a jeho celek v letošní sezóně sahají po té nejvyšší metě.

V úterý se tak ve studiu představí trenéři, kteří toho mají hodně společného. Vedle pokračujícího boje o český titul je to také ještě aktivní hráčská kariéra v týmech 2.ligy (Srba 2.liga SVČ Chemička Ústí nad Labem, Pauza 2.liga JZČ Praha 4). A oba trenéři se také potkali v juniorském celku ČR, kde byl nejprve Srba asistentem Pauzy, v posledním dvouletém cyklu to pak bylo naopak.

Vojtěch Srba, HK A.S.A. Město Lovosice    Pavel Pauza, HC Dukla Praha

Stejně jako všech předchozích hostů, i obou pánů se budete moci zeptat na všechno, co vás zajímá. Cest, jak poslat dotazy, je několik: již nyní se můžete zapojit zasláním dotazu elektronickou poštou na adresu timeout@ceskatelevize.cz , později pomocí formuláře na stránkách České televize, v průběhu živého úterního vysílání je navíc také otevřena telefonická linka. Jeden z dotazujících se může těšit na zajímavý dárek, který mu věnují přímo trenéři. Na konci měsíce budou slosovány všechny otázky a výherce se může těšit na míče značky Gala a kilometrickou banku od Českých drah.

Premiéru pořadu Time outu můžete sledovat v přímém přenosu v úterý 17. května v 16:15. V repríze pak bude ke shlédnutí 2x v různém čase v průběhu týdne nebo v iVysílání České televize na jejich internetových stránkách.

Premiéra s hostem Vojtěchem Srbou a Pavlem Pauzou:

úterý 17. května 16:15

Opakování: