30.3.2011 otevřeno: 1293 x

Chystáte se na zahraniční seminář? Můžete na něj dostat příspěvek!

Český svaz házené, resp. Trenérsko-metodická komise připravila pro všechny zájemce o zahraniční semináře zajímavou nabídku. Více informací najdete v článku.

Vážené kolegyně a kolegové trenéři!

Exekutiva ČSH dala Trenérsko-metodické komisi v rámci rozpočtu na rok 2011 k dispozici jisté finační prostředky, které je možno účelově využít k hrazení nákladů (nebo jejich části) spjatých s účastí trenérů ČSH na vzdělávacích akcích v zahraničí. Prostředky lze využít na uhrazení cestovních nákladů (dle Ekonomické směrnice ČSH), pobytových nákladů a kursovního poplatku nebo jen některé z výše uvedených položek, popř. její části. Uhrazení nákladů (nebo jejich části) je bezpodmínečně spojeno s povinností účastníka přenést získané poznatky na další trenéry ČSH.

V následujícím textu se pokusím v bodech popsat, jak by měl zájemce o účast na vzdělávací akci postupovat:
  1. oznámit TMK s dostatečným předstihem úmysl zúčastnit se akce a dodat následující podklady
-         informace o semináři (místo a doba konání, pořadatel, předběžný program, přednášející), termín přihlášek
-          předběžnou kalkulaci nákladů
-          předpokládaný způsob přenosu informací

1. po schválení účasti TMK ( včetně „dohody“ o výši příspěvku) se přihlásit pořadateli a akci absolvovat
  2. po návratu z akce
-          předložit EK vyúčtování akce (včetně dokladů a údajů o účtu, kam má být platba zaslána)
-          realizovat sjednaný přenos informací
-          teprve poté očekávat převod  sjednané částky

Na základě realizovaného přenosu informací rozhoduje TMK o výši náhrady dle následujících pravidel:

a)    Až 100% nákladů lze proplatit v případě, že účastník s poznatky z akce vystoupí v samostatném bodu programu vzdělávací akce ČSH (požadavkem je ppt prezentace a komentovaná prezentace videomateriálu – pokud je součástí dokumentace) a připraví odpovídající příspěvek pro sekci „Metodika“ na webu ČSH.
b)      Až 75% nákladů lze proplatit v případě, že účastník připraví odpovídající příspěvek pro sekci „Metodika“ na webu ČSH.
c)     Až 50% nákladů lze proplatit v případě, že účastník s poznatky z akce pouze vystoupí v samostatném bodu programu vzdělávací akce ČSH (požadavkem je ppt prezentace a komentovaná prezentace videomateriálu – pokud je součástí dokumentace).

Závěrem je nutno uvést ještě několik skutečností, které celou záležitost limitují:
1.      Množství prostředků je omezené, ČSH si vyhražuje právo v případě vyčerpání částky  proplácení dalších akcí neuskutečnit (je povinna zájemce upozornit před podáním závazné přihlášky).
2.      V případě, že se objeví více zájemců o jednu vzdělávací akci, má TMK právo výběru (určení pořadí). Hypoteticky je možné v případě dohody (účastníci,TMK) rozdělit částku za jednu účast na více osob.
3.      Jeden trenér ČSH má nárok maximálně jedné účasti v kalendářním roce
4.     Pokud je součástí kursovního poplatku jakákoliv dokumentace, je tato majetkem ČSH a účastník je povinnen po návratu ze vzdělávací akce dát ji k dispozici dle pokynů TMK.

Jakkoliv jsme si vědomi omezeného množství prostředků, které jsou k dispozici, doufáme, že možnost dostat se k informacím z činnosti jiných házenkářských federací bude dalším impulsem pro větší zájem o vzdělávání trenérů jako nezbytného předpokladu jejich kvalitní práce.

M. Tůma
  Předseda TMK ČSH