<březen 2024>

10.6.2010 otevřeno: 5802 x

Informace o změně v legislativě ČSH!

Rada ČSH na svém řádném zasedání dne 8. Května 2010 schválila některé změny a doplnění legislativních předpisů ČSH. Čtěte pozorně, protože se změny týkají také statutů hostování a přestupů!!

Změny v Soutěžním řádu

Změny v soutěžním řádu jsou především v článku 26, kde se upřesňují náležitosti hlášení změny utkání takto:

…… V případě, že pořadatel utkání bude uvedený bezhlášenkový i hlášenkový termín utkání (den i čas) měnit, provede hlášení změny utkání. Každou hlášenou změnu musí schválit řídící orgán. Změna hracího termínu v době kratší než řádné době 10dnů před utkáním, musí mít dohodu obou soupeřů s hlášenou změnou…;

další změny v článcích 52 a 53 jsou formální úpravou náležitostí v řešení vrácení odvolacího poplatku.

Změny v Přestupním řádu

Změny v přestupním řádu řeší spodní věkové hranice pro limitovaný přestup a hostování, a podstatně mění možnost hostování. Úprava spodní věkové hranice pro limitovaný přestup je

…… Limitované přestupy může uskutečnit hráč, který v den ohlášení splňuje, pro daný soutěžní ročník, věkovou kategorii mladší dorostenec …… Konkrétně pro následující soutěžní ročník mohou požádat o limitovaný přestup hráči ročníku 1995 (celý ročník !) a starší.

Úprava hostování je širší a představuje :

• stejnou specifikaci spodní hranice

…… Hostovat v konkrétní soutěži jiného než mateřského klubu smí hráči, kteří v den ohlášení splňují, pro daný soutěžní ročník, věkovou kategorii mladší dorostenec a starší..

Pro následující soutěžní ročník mohou požádat o hostování hráči ročníku 1995 (celý ročník!) a starší.

• zrušení horní věkové hranice a možnost hostování pouze z nižší soutěže do vyšší

…… Hostování do konkrétní soutěže nového klubu lze pouze z nižší soutěže a může být uzavřeno výhradně na nepřetržitou dobu příslušného soutěžního ročníku bez možnosti ji zkrátit nebo předčasně ukončit.

Ostatní ustanovení PŘH pro hostování zůstávají

• hostování na nepřetržitou dobu příslušného soutěžního ročníku bez možnosti ji zkrátit nebo předčasně ukončit,

• během hostování nelze žádat ani povolit přestup či limitovaný přestup,

• hostování musí být podáno nejpozději do 31. 8. kalendářního roku,

• v soutěžním ročníku 2010/2011 mohou v jednom družstvu nastoupit maximálně
    2 hostující hráči,

• po dobu hostování do konkrétní soutěže jiného než mateřského klubu může hráč i nadále startovat za mateřský klub, ale v jiné soutěži,

• hráč nemůže hrát ve dvou různých družstvech (klubech) jedné soutěže. Porušení tohoto ustanovení se trestá hracími a disciplinárními důsledky.

Změny v Disciplinárním řádu

Změny v disciplinárním řádu v článcích 28 a 29 jsou formální úpravou náležitostí v řešení vrácení odvolacího poplatku (obdobné jako v SŘH).

Změny v Ekonomické směrnici

Změna v ekonomické směrnici se týká článku 4, kde se upravuje specifikace utkání reprezentačních družstev pro odměny rozhodčím.

Ing. Ladislav Jakub

Legislativa ČSH