5.9.2019 otevřeno: 705 x

Další úspěch výběru RHC. Házenkáři Nového Veselí brali medaile na turnaji v Lipsku

Výběr starších žáků RHC Nové Veselí zaznamenal velký úspěch. Na mezinárodním turnaji v Lipsku v silné konkurenci vybojoval druhé místo.

Výběr RHC měl před sebou výzvu v podobě obhajoby bronzových medailí z minulého ročníku. „Tentokrát RHC Nové Veselí reprezentoval výběr z hráčů, kteří se na počátku srpna zúčastnili otevřeného kempu starších žáků v Novém Veselí. Hned od prvních minut turnaje naši hráči předváděli velmi kvalitní házenou a přes dvě výrazné výhry - s SC DHfK Leipzig II 31:15 a s Füchse Berlín 29:19 - postoupili do semifinále. V této fázi turnaje jsme se utkali s SC DHfK Leipzig I a znovu jsme soupeře přehráli přesvědčivě 27:21,“ pochvaloval si trenér Radek Flajsar.

První porážku okusili až ve finále, kde prohráli s týmem Füchse Berlín, který byl výrazně posílen oproti zápasům ve skupině. „Obrovským zážitkem bylo vyhlášení výsledků v přestávce bundesligového utkání SC DHfK Leipzig - Füchse Berlín. Všichni hráči zaslouží obrovskou pochvalu za přístup a předváděné výkony po dobu celého turnaje. Také děkujeme všem mateřským oddílům za vstřícnost při uvolňování jejich hráčů. Věříme, že hráči získané zkušenosti zúročí ve svých klubech," neopomněl Flajsar.