21.2.2019 otevřeno: 1072 x

Talenty ze střední Moravy se sešly na kempu v Olomouci

Talentovaní házenkáři a házenkářky ročníku 2004 hrající na postu spojek a brankářů se na začátku ledna sešli v Olomouci na specializovaném kempu tří spolupracujících moravských RHC. Pod vedením zkušených trenérů si vyzkoušeli mladí házenkáři i náročnou workout jednotku v posilovně.

Z neděle 10. února na pondělí 11. února se v hale DHK Zora Olomouc sešlo 21 mladých házenkářů a házenkářek, aby se zúčastnili nového projektu ve spolupráci tří regionálních házenkářských center. „Na akci se podílelo RHC Zubří, RHC Velká Bystřice a děvčata zastupovalo RHC DHK Zora Olomouc. Kemp byl zaměřen na rozvoj individuálních dovedností a tentokrát jsme se rozhodli pro skupinu spojek a brankářů. Ve dvou dnech se mladí talenti zúčastnili pěti tréninkových jednotek, které nebyly ani trochu jednoduché a vyžadovaly od všech velké nasazení,“ popisoval za trenérský tým Josef Mazač s tím, že brankářům se věnoval Jiří Mika, který má dlouholeté zkušenosti nejen hráčské, ale také trenérské, a to na nejvyšších úrovních.

„V neděli jsme se na poslední tréninkovou jednotku vydali do nedalekého fitness centra, kde se nám podařilo dostat k jednomu z nejvyhledávanějších kondičních trenérů v Olomouci. V jeho workout areně dostali naši hráči a hráčky pořádně zabrat, ale musíme říct, že se k výzvě postavili čelem a obzvlášť děvčata šla do všeho naprosto neohroženě,“ chválili trenéři mladé svěřence a Mazač dodal: „Náročný nedělní program jsme zakončili regenerací a zaslouženým odpočinkem. V pondělí jsme navázali na předchozí den a hned od brzkého rána jsme pokračovali ve zdokonalování individuálních dovedností. Celý kemp jsme zakončili herní tréninkovou jednotkou, ve které jsme se snažili začlenit možnost přečíslení a jeho využití.“

Náročný program házenkáři i házenkáři zvládli velmi dobře a vysloužili si od trenérů slova chvály. „Všichni hráči a hráčky si za nasazení a přístup k tréninkům zaslouží velkou pochvalu, únava byla znatelná, ale přesto byla vidět snaha a chuť se zdokonalovat. Pokud si to mladí házenkáři užili aspoň trochu tak jako my, trenéři, je to pro nás velkým povzbuzením do další práce a už nyní plánujeme pokračování podobné akce, takže se máme na co těšit,“ dodal Mazač.

Další specializovaný kemp je naplánován na 21. – 22. března v Zubří.

Za RHC Olomouc Lucie Fabíková
Za RHC Velká Bystřice Michaela Kaczmarczyková