<březen 2024>

19.2.2019 otevřeno: 2703 x

Noví trenéři se stali držiteli nejvyšší mezinárodní licence Master Coach

Více než dvě desítky nových trenérů úspěšně dokončilo školení trenérské licence Master Coach, jenž je potřebná pro všechny trenéry, jejichž týmy nastupují v evropských soutěžích a mezinárodních zápasech.

"EHF opakovaně deklarovala úmysl zavést od sezóny 2020/21 povinnost přítomnosti trenéra s EHF ProLicence (udělované pouze EHF na základě získání kvalifikace „Master Coach“) v zápisu mezi uvedenými funkcionáři v utkáních evropských pohárů a všech evropských soutěžních mezistátních utkáních (ME a jejich kvalifikace) všech kategorií. ČSH ve spolupráci se Slovenským házenkářským svazem, získala možnost uspořádat národní školení licence Master Coach. Z tohoto důvodu během celého roku 2018 probíhalo školení licence Master Coach ve čtyřech výukových modulech, na kterých spolupracovaly i vysoké školy FTVS UK v Praze, FTVŠ UK v Bratislavě a FTK UP v Olomouci," řekl předseda trenérské komise ČSH Jan Bělka. V lednu 2019 proběhlo v Olomouci v reprezentativních prostorách Fakulty tělesné kultury ukončení studia závěrečnými zkouškami spojenými s obhajobou závěrečné práce.

Přednášejícími na čtyřech modulech školení byli lektoři z EHF a uznávaní odborníci z různých oblastí sportu jako např. Paul Landure, Wolfgang Pollany, Pavol Streicher, Jose Julio Espina Agullo, Martin Tůma, Jan Bělka, Michal Barda, Fernando Gurich Mina, Gabriel Buzgó, Eugen Laczo, Cloude Karcher, Michal Šafář, Karel Hůlka a další.

"Všemi nástrahami školení licence Master Coach zakončeným úspěšně závěrečnou zkouškou s obhajobu závěrečné práce prošlo 24 trenérů z České republiky a 15 trenérů za Slovenska, kteří se mohou nově pyšnit titulem držitel licence Master Coach. Úspěšným trenérům blahopřejeme," dodal Bělka.

Účastníci listopadového modulu v Olomouci.