<březen 2024>

22.1.2019 otevřeno: 957 x

Nominujte trenérku na Trenérku roku 2018

Komise rovných příležitostí Českého olympijského výboru vyhlašuje sběr nominací pro další ročník akce Trenérka roku.

Český olympijský výbor ve spolupráci s Komisí rovných příležitostí ve sportu ČOV již od roku 2007 oceňuje přínos žen, které se zasloužily o rozvoj sportu pro všechny, o výchovu dětí i talentovaných a profesionálních sportovkyň a sportovců. Také v roce 2019 na základě Vašich nominací ocení při příležitosti slavnostního setkání úspěšných dobrovolných i profesionálních trenérek a cvičitelek co nejvíce žen, jejichž práce možná není veřejnosti až tak známá, ale o to více je přínosná v rámci českého sportu.

Ocenění budou udělena v následujících kategoriích:

- dobrovolná celoživotní činnost trenérky/cvičitelky
- profesionální trenérka/cvičitelka s mimořádnými dlouhodobými úspěchy
- objev roku, mimořádný úspěch příslušného roku.

Nominace mohou podávat okresní a krajská pracoviště ČUS a národní sportovní svazy. Každoročně se oceňuje kolem třiceti osobností. Je proto pravděpodobné, že při podání dvou nebo více kandidatur bude úspěšná maximálně jedna.

Trenérky a cvičitelky nominujte prosím do 24. února 2019 prostřednictvím online formuláře, který naleznete zde (do údajů zastřešující organizace vyplnit údaje na kontaktní osobu: Martin Tůma, tuma@chf.cz, 734 658 439

Nominace lze podávat pouze prostřednictvím střešních sportovních organizací, jako jsou Česká unie sportu, Česká obec sokolská, Česká asociace sportu pro všechny, Sdružení sportovních svazů České republiky nebo další. Ocenění nelze přidělit opakovaně trenérkám a cvičitelkám vyznamenaným v uplynulých letech.