<květen 2024>

16.1.2018 otevřeno: 609 x

O víkendu 6. - 7.1.18 proběhly zimní semináře rozhodčích všech skupin

16.1.2018 V polovině soutěžního ročníku 2017/2018 proběhly zimní semiáře všech skupin rozhodčích ČSH.

První lednový víkend věnovali rozhodčích ČSH vzdělávání a postupně se sešli na zimních seminářích.

V sobotu probíhal  seminář pro 3. a 4. skupinu paraelně v Čechách - Břve a na Moravě - Polanka n.O., v neděli pak navázal seminář pro 1. a 2. skupinu také v Břvích. Hlavním bodem programu byl výklad pravidel s podkladem sestříhaných video záznamů z uplynulé půl sezóny soutěží ČSH. U skupin 3. a 4 byl výklad následně zaměřen na opakování problematických částí legislativních předpisů, které vycházejí z nejčastějších chyb v zápisech o utkání. V závěru byla přednesena krátká zpráva vztahující se k obsazování uplynulé podzimní části sezony.
KR ČSH je nucena konstatovat, že účast rozhodčích 3. a 4. skupiny byla bohužel  velmi slabá; Čechy 41 z 52 (79%), Morava 32 z 49 (65%). Rozhodčím, kteří se omluvili na druhý po sobě jdoucí seminář, bude vyměřen sankční poplatek, podle Zásad řízení a licencování rozhodčích, čl. 20, odst. 1, písm. k) ve výši 500,- Kč.

Nedělní seminář 1. a 2. skupiny byl zahájen fyzickými testy. Následně byla přednesena prezentace EHF zaměřená na problematiku "kroků", která byla doplněná o řadu zajímavých statistických údajů vycházejících ze španělské soutěže. Odpoledním bodem programu byl výklad pravidel s podkladem sestříhaných video záznamů z uplynulé půl sezóny soutěží ČSH. Hosty nedělního semináře byly Stanislav Svoboda, Václav Formánek (účast i v sobotu) a Jiří Konečný.

Oba semináře v Praze byly zahájeny minutou ticha za nedávno zesnulého Václava Svobodu, dlouholetého rozhodčího,delegáta ČSH a bývalého předsedy KR ČSH.