2.8.2017 otevřeno: 2289 x

Zemřel pan Jaroslav "Bagr" Konečný

S hlubokým zármutkem oznamujeme všem házenkářům, že v úterý 1. srpna zemřel po dlouhé nemoci pan Jaroslav Konečný, přezdívaný "Bagr". Olympijský medailista a mistr světa v házené. Rozloučení s házenkářskou legendou proběhne 9. srpna 2017 v 16 hodin v Újezdě u Brna.

Pan Jaroslav Konečný vybojoval s československým týmem titul mistrů světa v roce 1967 a stříbrné medaile na olympijských hrách roku 1972. Na historický titul mistrů světa a roli Jaroslava Konečného jsme vzpomínali zde v článku následovně: "V útoku ČSSR vynikl kromě tradičních střeleckých opor Brůny a Dudy ve finále také jeden z hráčů nastupující generace, energický a zarputilý mladík z jižní Moravy Jaroslav Konečný známý pod přezdívkou „Bagr“. Benjamínek týmu, o jehož nominaci se vedly spory - podle mnohých bez potřebné techniky střelby, navíc z 2. ligy! Ano, „Bagr“ na šampionát vyrazil skutečně z druhé nejvyšší soutěže jako hráč Sokola Telnice! Ve Švédsku oslavil teprve své 22. narozeniny, ale svými výkony na pivotu i spojce především jasně potvrdil oprávněnost své nominace. O pět let později byl už jedním z klíčových mužů sestavy kouče Víchy, která přivezla z LOH v Mnichově stříbrné medaile, ve finále světového šampionátu 1967 vsítil 4 branky a s celkovými 15 zásahy se vyhoupl na třetí místo mezi střelci týmu. Na turnaji vstřelili v československém dresu více branek pouze tolikrát zmiňovaní Brůna (34) s Dudou (28)."

Slavnostního setkání na Štvanici 21. června 2017 na akci Hvězdy pro legendy se již pan Konečný pro svou nemoc nemohl zúčastnit. Zesnul 1. srpna 2017. Poslední rozloučení se uskuteční v Újezdě u Brna 9. srpna 2017 v 16 hodin, rozloučení je veřejné.

Čest jeho památce!