<březen 2024>

11.11.2009 otevřeno: 2785 x

Vyhlášení nejlepších házenkářů odloženo

Jak jsme vás již informovali v našem článku „Hlasujte v anketách ČSH a zvolte si osobnosti házené za rok 2009“, máte v letošním ročníku možnost podílet se na výsledcích některých anket a zvolit si tak nejlepší házenkáře za pomalu končící rok 2009. Vyhlášení mělo proběhnout na lednovém Galavečeru ČSH, ale ten byl z několika důvodů odložen.

Důvodů, které vedly Exekutivu k tomuto závažnému rozhodnutí, je hned několik. Samozřejmě, že Český svaz házené má emimentní zájem na tom, aby se vyhlášení zúčastnil maximální počet oceněných v anketách ČSH. Bohužel je velmi těžké v nabitém termínovém kalendáři najít termín, který by vyhovoval jak účasti hráčů, trenérů a funkcionářů z domácích soutěží, tak hráčům a hráčkám z reprezentace.

Navrhovaný termín 3.ledna byl problematický z ohledu účasti nejlepších českých házenkářek, které jsou zaměstnané v zahraničních klubech a které ve výše uvedený termín nebyly svými zaměstnavateli uvolněni na tuto slavnostní akci Českého svazu házené. Jednalo se jak o nejlepší házenkářku za rok 2008 Lenku Kysučanovou, tak i další skvělé hráčky jako Ivu Zámorskou nebo Janu Simerskou, které zcela jistě patří k adeptkám na vítězství v hlavní anketě.

Další komplikací bylo sladit soustředění reprezentace mužů v Plzni a Galavečer v Praze s ohledem na co nejmenší přesuny týmu v rámci finální přípravy na ME v Rakousku.

I vzhledem k výše uvedeným důvodům byl tedy Galavečer Českého svazu házené přesunut z lednového termínu na jiný termín, který bude příhodnější pro všechny jeho aktéry. V platnosti ovšem zůstává hlasování veřejnosti i odborníků v našich anketách s tím rozdílem, že bude místo do 30.listopadu prodlouženo do konce tohoto roku, tj. do 31.prosince 2009. I nadále platí všechny ostatní podmínky, které byly uvedeny v článku, který najdete zde. (v článku bude změněn termín dokdy lze zasílat hlasy – po odsouhlasení).