21.2.2017 otevřeno: 4206 x

Úrazové pojištění – praktické informace a odkazy na formuláře

Od roku 2017 dochází ke změně pojistné smlouvy o úrazovém pojištění, kterou ČOV podepsal se společností Kooperativa, a. s. Úrazy z období let 2013 až 2016 hlaste stále skrze pojišťovnu VZP.

Všechny subjekty sdružené v České unii sportu, tedy národní sportovní svazy, sportovní kluby a tělovýchovné jednoty, okresní sdružení a krajské organizace ČUS jsou nově pojištěny úrazovým pojištěním prostřednictvím pojišťovny Kooperativa, a.s. Smlouva č. 4950050842, která je platná od 1. ledna 2017 s automatickou prolongací. Pojištění se vztahuje na všechny účastníky akcí pořádaných subjekty sdruženými v ČUS, tedy i házenkářskými svazy a organizacemi. Příkladem akcí jsou: sportovní utkání, tréninky, náborové a propagační akce, ale i doprava na tyto akce. Pojištění se dokonce vztahuje na úrazy mimo Českou republiku. Celý text aktuální pojistné smlouvy včetně oceňovacích tabulek naleznete ZDE.

Návod na vyplnění pojistné události naleznete ZDE

Formulář pro oznámení úrazu naleznete ZDE

Formulář oznámení pracovní neschopnosti ZDE

Upozornění: Změna formulářů se sebou nese povinnost vyplnění části formuláře přímo ošetřujícím lékařem, v praxi je spojena s úhradou příslušného poplatku (200 Kč). O tuto částku bude navýšeno pojistného plnění za většinu úrazů.

Úrazy z let 2013 - 2016

Pro úrazy, které se staly v letech 2013 – 2016, kdy platila pojistná smlouva s VZP, postupujte podle tohoto návodu uveřejněného na stránkách ČUS ZDE.

Formulář pro hlášení pojistných událostí z let 2013 – 2016 naleznete ZDE

Vyplněné a potvrzené oznámení o škodné události z období 2013 – 2016 se zasílá spolu s naskenovanou lékařskou dokumentací na e-mailovou adresu oznameni.udalosti@pvzp.cz.