<květen 2024>

7.12.2016 otevřeno: 583 x

Vyúčtování nákladů Koncepce 2016

7. 12. 2016 Nejzašším termínem pro vyúčtování nákladů Koncepce je 19.12.2016!

Upozorňujeme, že náklady v souvislosti s prováděním Koncepce, které budete předkládat k proplacení, je nutné odeslat nejpozději 19.12.2016!

Zásady pro vyúčtování nákladů týmu koordinátora při realizaci úkolů Koncepce

Účelně vynaložené náklady krajského koordinátora a členů jeho týmu při naplňování Koncepce mohou být koordinátorem vyúčtovány a předloženy k proplacení prostřednictvím KR ČSH, přičemž se řídí následujícími zásadami:

-          cestovní náklady na cestu za účelem návštěvy klubů v kraji k náboru nových rozhodčích – je možné vyčíslit náklady na dopravu osobním automobilem, nebo prostředky veřejné dopravy – účtuje se dle platné Ekonomické směrnice ČSH na předepsaném formuláři ČSH. Koordinátor dbá na ekonomickou organizaci plánovaných návštěv tak, aby v rámci jedné cesty navštívil co možná nejvíce klubů na trase při jedné cestě. Vyúčtování takto vynaložených cestovních nákladů předkládá krajský koordinátor příslušným vedoucím Koncepce Čechy / Morava+Vysočina emailem společně se stručnou zprávou o provedené pracovní cestě (jaké kluby byly navštíveny, s jakými výsledky). Bez přiložené zprávy nebudou vyúčtování cestovních nákladů schváleny k proplacení!

-          krajský koordinátor předloží plán utkání nebo akcí (e), spojených se sledováním začínajících rozhodčích (licence D nebo C) členem týmu koordinátora předem ke schválení příslušnému vedoucímu koncepce Čechy / Morava+Vysočina, z něhož bude vyplývat, o jakou akci se jedná, kteří rozhodčí budou předmětem dozoru a mentoringu, a kalkulaci předpokládaného čerpání dotace z ČSH. Předchozí schválení je podmínkou pro následné proplacení vyúčtování nákladů,

-          zúčastní-li se člen krajského týmu koordinátora konkrétní akce (turnaje) jako mentorský doprovod mladých rozhodčích, je oprávněn vyúčtovat svoje cestovní výdaje, spojené s cestou na místo konání dle platné Ekonomické směrnice ČSH. Dále má tento člen týmu právo na vyúčtování odměny za mentorskou činnost, a to ve výši:

·         maximálně 500 Kč při délce trvání akce do 5 hodin

·         maximálně 1.000 Kč při délce trvání akce nad 5 hodin

Délkou akce se rozumí čas výjezdu týmu a návrat týmu do místa bydliště. Odměna podléhá srážkové dani, kterou před proplacením zúčtuje ČSH na základě předložení Dohody o provedení práce (dále jen „DPP“), která je přílohou tohoto manuálu,

-          absolvuje-li člen krajského týmu koordinátora jako rozhodčí soutěžní utkání s nově vyškoleným rozhodčím licence D nebo nový C, náleží mu za každé takové utkání odměna. Cílem společného delegování/nasazení nových rozhodčích a člena týmu koordinátora je:

·         vysvětlení problematiky praktických úkonů souvisejících se soutěžním utkáním (kontrola registračních průkazů, zdravotních prohlídek, zápisu, vyplnění obou stran zápisu po utkání, odeslání zápisu řídícímu svazu, apod.),

·         dohled nad novým rozhodčím při řízení prvního soutěžního utkání, kontrola vybavení, ustrojení, pozice na hřišti, hvizdů, signalizace a první zpětná vazba ihned po odpískaném utkání.

Za každé odpískané soutěžní utkání s novým rozhodčím licence D náleží vedle standardní odměny za utkání ještě odměna z titulu mentora ve výši maximálně 150 Kč. Tato odměna se vztahuje pouze na soutěžní utkání, musí se jednat o první utkání rozhodčího licence D nebo nový C a nejvýše na první 2 utkání u každého nového rozhodčího licence D, C.

-          vyúčtování nákladů se provádí na předepsaném formuláři ČSH – DPP, a to souhrnně
1x za měsíc – vždy na začátku měsíce za akce uskutečněné v předchozím kalendářním měsíci. Přílohou bude stručná zpráva o účtované akci – o jakou akci/turnaj se jednalo, jména rozhodčích, kteří se společně s mentorem zúčastnili, atd. Náklady spojené s doprovodem a sledováním začínajících rozhodčích v rámci Koncepce, by se měly primárně vynakládat na výchovu rozhodčích s licencí D a C, a to v přiměřené době od jejich vyškolení do jejich postupu do soutěží řízených ČSH,

-          vyúčtování, společně s výše uvedenými přílohami, posílají krajští koordinátoři emailem příslušnému vedoucímu Koncepce:

·         za Čechy: Martinu Zychovi - martin.zych@comax.cz

·         za Moravu+Vysočinu: Petru Smějovi - p.smeja@seznam.cz

-          po schválení vyúčtování příslušným vedoucím Koncepce budou podklady předány předsedovi KR ČSH, který zajistí proplacení prostřednictvím Ekonomickému úseku ČSH. Proplácení bude prováděno výhradně bankovním převodem, proto všechna vyúčtování musí obsahovat číslo bankovního účtu předkladatelů!