17.11.2016 otevřeno: 1280 x

Novým prezidentem EHF Michael Wiederer, do struktur EHF i Češka Liběna Šrámková!

V těchto dnech probíhá v rakouském St. Wolfgagu volební konference EHF, na které se už rozhodlo o novém hlavním představiteli evropské házené, tedy nástupci Francouze Jeana Brihaulta. Diplomatického úspěchu dosáhla pozdě odpoledne i česká házená.

V rakouském St. Wolfgangu probíhá volební kongres EHF, který se nese i v duchu výročí 25 let od založení evropské federace házenkářských svazů. Po čtyřech letech, kdy stál v čele EHF Francouz Jean Brihault, dochází v EHF ke změně na vedoucí pozici. Francouze nahradí Rakušan Michael Wiederer, který v posledních více než dvou desetiletích zastával pozici generálního sekretáře EHF a od aktivní házené (reprezentant Rakouska) se do organizačních struktur házenkářské Evropy začlenil přes post šéfa rakouského házenkářského svazu. Wiederer funkci generálního sekretáře EHF zastával od roku 1992 a dnes se stal v pořadí 4. prezidentem této organizace sdružující na pět desítek národních házenkářských federací (předchozí prezidenti: Švéd S. Holmquist, Nor T. Lian a zmíněný Francouz J. Brihault). EHF byla založena přesně před 25 lety, 17. listopadu 1991 na ustavujícím sjezdu v Berlíně.

Prezident ČSH Radek Bendl (vlevo) s novou členkou EHF Court of Handball Liběnou Šrámkovou a dosavadním prezidentem EHF Jeanem Brihaultem.

Důležitého diplomatického úspěchu dosáhla česká házená, když byla dnes pozdě odpoledne zvolena se silným mandátem do "EHF Court of Handball" sportovní právnička Liběna Šrámková, členka Exekutivy ČSH. O kongresu EHF a budoucí pozici české zástupkyně přineseme podrobný materiál počátkem příštího týdne.