3.8.2016 otevřeno: 1212 x

Do plzeňského olympijského parku vyrazte nejen za mistry z Talentu

Třetím českým olympijským parkem je ten, který už v pátek 5. srpna ožije na plzeňském prostranství za obchodním centrem Plaza. Co pro vás připravili plzeňští házenkáři?

Házenkářské fanoušky i nadšence našeho sportu čeká v Plzni skutečně našlapaný měsíc! Házenkáři Talentu Plzeň a DHC Plzeň společně připravili pro malé házenkáře hned několik akcí a mezi nimi jsou právě i aktivity olympijského parku. „Po celou dobu budeme společně aktivní na 4 projektech současně. Z tohoto pohledu bude vše náročnější na organizaci a personálním zabezpečení. V OP v amfiteátru za OC Plaza po celou dobu konání OH budeme udržovat v provozu házenkářská stanoviště na sportovišti 33. Dále připravujeme příměstské tábory konané na 1. ZŠ (12. a 18. 8.) a na 2. ZŠ (10. a 19. 8.) pro děti ve věku 6 - 12 let. Současně budou probíhat i sportovní kempy konané na TJ Slávia VŠ Plzeň 10. a 17. 8. pro starší děti ve věku 12 - 17 let. A v neposlední řadě zveme příznivce házené na otevření sportovních klubů veřejnosti, které se konají na TJ Slávia VŠ Plzeň 13. a 14. 8.. Připraven bude turnaj v miniházené mezi plzeňskými kluby a také turnaj pro širokou veřejnost pod heslem: ´Přiveď si kamaráda a hraj´,“ popisuje nabité plzeňské léto garant házenkářských aktivit plzeňského olympijského parku Jiří Hynek.

Plzeň navíc láká návštěvníky i na házenkářské osobnosti. Vedle úřadujících mistrů mezi fanoušky a malé házenkáře zavítají i další osobnosti plzeňské házené. „Vyjma plzeňských házenkářů se představí i osobnosti plzeňské (české) házené Martin Šetlík, Michal Tonar, Roman Bečvář. Tito pánové se zúčastnili z pohledu házené posledních OH v roce 1992 v Barceloně. Konkrétně jejich účast je domluvena na společné promítání finále mužů 21. 8. od 19:15,“ zve na setkání Hynek.

Program v Plzni bude skutečně bohatý, a tak není divu, že se domácím házenkářům – pořadatelům ze všeho trochu točí hlava. „Jako při konání všech větších akcí, trochu vázne komunikace. Jsem přesvědčený, že se slavnostním zahájením a po pár dnech si vše “sedne” a společně všichni zažijeme skvělý sportovní event,“ vyhlíží k nejbližším dnům s úsměvem Hynek.