<květen 2024>

7.7.2016 otevřeno: 620 x

Proběhl nominační seminář I. a II. skupiny

7. 7. 2016 V termínu 26. 6. 2016 proběhl nominační seminář rozhodčích ČSH, a to I. a II. skupiny, který se uskutečnil v Kopřivnici. Následně byla stanovena listina rozhodčích pro nadcházející soutěžní ročník.

V neděli 26. 6. 2016 proběhl v Kopřivnici nominační seminář pro rozhodčí ČSH skupiny Ia, Ib a II. Tohoto semináře se zúčastnili i delegáti ČSH.

Obsahem semináře bylo v dopoledních hodinách absolvování fyzických prověrek a písemných testů jak z pravidel házené, tak i legislativních předpisů ČSH. Odpolední program zahrnoval především samotný výklad a představení nových pravidel IHF, která vstupují v účinnost od 1. 7. 2016 a dále pak výklad pravidel pomocí aktuální videoprojekce z domácích soutěží se zaměřením na bezohledné zákroky ohrožující zdraví protihráče. Každý rozhodčí obdržel také modrou kartu, viz novinky v pravidlech házené IHF, platných od 1. 7. 2016.

Semináře v Kopřivnici se zúčastnilo celkem 65 rozhodčích uvedených skupin. Pět rozhodčích bylo řádně omluveno, Jeden rozhodčí přerušil činnost a dva rozhodčí se do řízení soutěží ČSH nepřihlásili a nebudou zařazeni na listinu rozhodčích pro soutěžní ročník 2016/2017 do soutěží řízených ČSH.

Část přítomných rozhodčích nesložila úspěšně fyzické prověrky, test z pravidel házené a test z legislativních předpisů. Fyzické prověrky budou mít možnost rozhodčí splnit na semináři dne 28. 8. 2016 v Praze. Ti rozhodčí, kteří nesplnili test z pravidel házené a test z legislativních předpisů ČSH, budou muset testy absolvovat opakovaně, a to formou novinky, kterou KR ČSH pro rozhodčí připravila. Rozhodčí obdrží e-mailem test s otázkami v aplikaci, která přesně simuluje písemný test předkládaný na semináři, tzn. časový limit a počet otázek. Korespondenční testy budou skládat i ti, kteří se seminářů z jakéhokoli důvodu nezúčastnili a byli řádně omluveni. Do doby splnění požadovaných testů nebudou tito rozhodčí delegováni na řízení utkání soutěží ČSH v následujícím soutěžním ročníku.

Další seminář rozhodčích skupiny Ia, Ib a II se uskuteční dne 28. 8. 2016 v Praze.

Aktuální listina rozhodčích ČSH pro soutěžní ročník 2016/2017 ke stažení zde.