1.10.2009 otevřeno: 5278 x

První otevřená tréninková jednotka je úspěšně za námi!

V Praze proběhla za velkého zájmu první z akcí Ukaž co umíš. V jejím rámci měla děvčata možnost si vyzkoušet různé házenkářské dovednosti pod dohledem interligových hráček a reprezentantek. Odpoledne pak plnila první dovednostní stupeň a mezi děvčaty jsou již první potítka za jeho splnění. Více si přečtěte v článku.

Akce proběhla v hale pražské slavie v pondělí 28. 09. za účasti 57 dětí, 4 zkušených trenérů a 12 hráček družstva WHIL Slavia Praha. Zúčastnily se jí děti z 8 oddílů (DHC Plzeň, Sokol Písek, DHK Baník Most, Spartak Ústí nad Labem, DHK Lokomotiva Liberec, Sokol Bělá pod Bezdězem, Sokol Újezd u Brna a DHC Slavia Praha). Velmi potěšitelná byla účast hráček z oblasti severních Čech, která má momentálně velké problémy s členskou základnou, a také holčiček ze Sokola Bělá pod Bezdězem, z oddílu který je znám především v mužské složce.

Během dopoledne se děti bavily během tréninku, při kterém si zkoušely různé dovednosti při střelbě, uvolňování, přihrávkách a práci nohou. Po malé pauze se v rámci odpočinku podívaly na nejlepší hráčky světa, i když bohužel zatím jen na videu J a popovídaly si s Petrou Vítkovou o tom, jak s házenou začínala a jaké to je hrát na nejvyšší úrovni. Obzvlášť beseda děti zaujala a musela být dokonce prodloužena, aby se dostalo na všechny zvídavé otázky.

Hráčkám se během dopoledne věnovali trenéři reprezentačních družstev Jiří Tkadlec, Michal Červenka a Martina Papežová a také trenér interligového družstva Slavie Praha Petr Pína. Těm zdatně pomáhaly na jednotlivých stanovištích reprezentantky České republiky a hráčky Slavia Praha (Petra Vítková, Kateřina Keclíková, Jana Knedlíková, Lucie Satrapová, Hanka Kutlvašrová, Klára Černá, Agáta Romanczinová, Adéla Raková, Karolína Burdová, Monika Jedličková, Edita Vaňková a Marie Kvasničková).

Po odpočinku už se šlo na plnění dovednostech stupňů a sami autoři projektu a dovednostních stupňů byli velmi zvědaví na to, jak to hráčky zvládnou. Musíme uznat, že účastnice byli šikovné a nástrahami prvního stupně proplula většina hráček úspěšně. Jako odměnu si z Prahy odvezly bílé potítko - odznak splnění prvního dovednostního stupně. Ale samozřejmě stejně jako v zápasech, kdy  nemůžou vyhrát všichni, tak i při plnění dovednostech stupňů se některým hráčkám nepovedlo splnit některé úkoly a na získání bílého potítka musí ještě trošku potrénovat. Nicméně věříme, že příště už všechny úkoly zvládnou na jedničku J

Další možnost plnění prvního stupně je 28. 10. v Olomouci nebo 17. 11. ve Zlíně, takže se nezapomeňte přihlásit! Stejně jako v Praze se na vás budou těšit trenéři a inteligové i reprezentační hráčky. A možnost získat druhý dovednostní stupeň, za který je odměnou žluté potítko, bude už na jaře…

Fotografie budou postupně doplňovány do fotogalerie na této stránce. Pokud máte z akce nějakou pěknou fotografii, neváhejte nám ji zaslat na adresu internet@chf.cz a my ji rádi zveřejníme!