7.10.2015 otevřeno: 1120 x

RHC Most - Minikemp mladších žákyň

V pátek 2. října zahájilo RHC DHK Baník Most první podzimní minikemp pořádaný pro kategorii mladších žákyň, který se konal v Mostě. Celkem se minikempu zúčastnil výběr 20-ti děvčat z Ústí nad Labem, Mělníka, Chebu, Kynžvartu a Mostu.

Dopolední část byla zaměřená na testování tělesné zdatnosti. Součástí testu byl běh 2x15m, 30m driblink, hod míčem, pětiskok, předklon a závěrečný beep test. Nejlepší test měla Valentina Shüllerová z Ústí nad Labem. Odpolední trénink byl zaměřený na nácvik přihrávek, rozvoj rychlostních schopností a posilovací trénink s váhou vlastního těla. Závěr dne měla děvčata zpestřený o zápas ženské nejvyšší soutěže WHIL, kdy společně s hráčkami DHK Baník Most přivítaly mostecké fanoušky.

V sobotu byla dopolední tréninková jednotka zaměřená na pohybové návyky házenkářského pohybu. Cílem bylo zdokonalení obranného postavení formou různých průpravných cvičení. Odpolední část byla nejprve věnována gymnastice. Velkou výhodou je, že ve sportovní hale je gymnastický sál a děvčata si tak mohla vyzkoušet různá cvičení na gymnastickém koberci a na trampolíně. Po gymnastice následoval klasický trénink zaměřený především na nácvik obrany 1:2:3. Po náročném dni měly dívky zajištěnou saunu a po sauně následovala sportovní masáž.

Poslední nedělní den byl věnován nácviku obrany a útoku 1:1 formou průpravných cvičení. Na závěr si děvčata zahrála házenou.

Chtěla bych poděkovat především Jirkovi Hanusovi za perfektní vedení při trénincích, Evě Vostárkové za celkové zajištění minikempu a rovněž Veronice Jelínkové za pomoc při testování. Také děkuji všem děvčatům za jejich práci při trénincích a doufám, že si odnesla z minikempu spoustu nových zážitků, ale i zkušeností.

Autor: Eva Adamcová, trenérka RHC Most