9.9.2015 otevřeno: 1677 x

Trenérka Řezníčková a sekretář Bendl přednášeli v Lotyšsku

Trenérka Regionálního házenkářského centra Lovosice Andrea Řezníčková a generální sekretář Českého svazu házené Radek Bendl přednášeli na konferenci projektu Erasmus+ a Evropského týdne sportu v lotyšském městě Liepāja.

Jejich příspěvek „Jak zapojit děti a mládež do týmových sportů?“ vzbudil ohlas, protože je trefnou otázkou současného vývoje dospívající generace.

Konference v Liepāje se účastní na 150 trenérů a učitelů kolektivních sportů z Lotyšska, kterým přednášejí sportovní lékaři, zástupci zahraničních sportovních svazů, trenéři, učitelé, či představitelé Olympijského výboru Lotyšska. Příspěvky jsou zaměřené právě k tématu dětí a kolektivních sportů, cílem je podpořit pohybové aktivity mládeže.

Akce se koná v rámci projektu Erasmus+, kde je Česko jednou z účastnických zemí projektu společně s Estonskem, Litvou, Lotyšskem, Polskem a Finskem a Český svaz házené má na starost vytvoření metodologické příručky pro trenéry a učitele házené a florbalu v těchto zemích, na základě vstupů všech zemí.

Velká část finančních prostředků, které jsme díky naší účasti vygenerovali, půjde na podporu aktivit v rámci jednotlivých regionů pod RHC,“ vzkazuje z Lotyšska generální sekretář Českého svazu házené Radek Bendl.

Na konferenci naváže velký házenkářský turnaj, české výběry patnáctiletých dívek a chlapců se na něj nyní připravují v Břvích Prahy a do Lotyšska vyrážejí ve čtvrtek.