20.7.2015 otevřeno: 1137 x

České kluby se v úterý dovědí soupeře pro evropské poháry

V úterý 21. července v 11.00 hodin „vypukne“ pro čtyři české týmy nová sezona evropských pohárů. Mistryně republiky Baník Most a jejich mužští kolegové Talent M.A.T. Plzeň se dovědí soupeře pro Pohár EHF 2015-2016. Finalistky posledního ročníku interligy Sokol Poruba, stejně jako v extralize šestá Dukla Praha, čekají na los Pohár vyzývatelů.

Baník Most „naskočí“ do druhého kola Poháru EHF a los jí určí soupeře z této 14 nenasazených týmů: WHC Zamet (Chorvatsko), KHF Kastrioti (Kosovo), A.S. Latsia Nikósie (Kypr), HC Holon (Izrael), Londýn GD HC (Velká Británie), HZRK Grude (Bosna a Hercegovina), Žalgiris Kauna (Litva), LC Brühl (Švýcarsko), Loux Patras (Řecko), Femina Vise (Belgie), Cassano Magnago (Itálie), HC Standard (Lucembursko), KHF Priština (Kosovo), ZRK Ilidza (Bosna a Hercegovina). Druhé kolo se hraje 17./18. a odvety 24./25. října letošního roku.

Sokol Poruba bude nasazený ve čtvrtém kole Poháru vyzývatelů, v němž v uplynulé sezoně postoupil do čtvrtfinále. Svého soupeře se Sokol Poruba dozví po třetím kole, losuje se 24. listopadu 2015, zápasy se hrají 9./10. a odvety 16./17. ledna 2016.

Mistrovský Talent M.A.T. Plzeň je posledním nasazeným týmem pro druhé kvalifikační kolo Poháru EHF, které se bude hrát 10./11. a odvety 17./18. října letošního rokuStejně jako Poruba se i Plzeňští v úterý seznámí přímo se soupeřem a nebo budou vědět, s kterým postupujícím z druhého předkola se střetnou. Vědí, že se „nepotkají“ s Permskými medvědy z Ruska, se kterými loni vypadli ve druhém kole.

Dukla Praha začne Pohár vyzývatelů ve třetím kole 21./22. a 28./29. listopadu letošního roku. V něm bude nasazená ve druhém koši. A zná možného soupeře, který vzejde z této šestnáctky týmů: HC Odorheiu (Rumunsko), Wacker Thun (Švýcarsko), Petrohrad (Rusko), SL Benfica (Portugalsko), Metaloplastika Šabac (Srbsko), Fyllingen Bergen (Norsko), HB Esch (Lucembursko), KV Sajsa (Belgie), AEK Atény (Řecko), B. B. Ankara Sport (Turecko), Ramat, Hašron Vitania (Izrael), A. S. S. Spes (Kypr), Pellamano Pressano (Itálie), KH Priština (Kosovo), HC Dobruďa (Bulharsko), HC Kehra (Estonsko).