13.7.2015 otevřeno: 1527 x

Poslední srpnový víkend se uskuteční první ročník Česko-slovenského poháru mužů

Český svaz házené a Slovenský svaz házené se dohodly na uspořádání prvního ročníku Česko-slovenského poháru v házené mužů. Nové soutěže, která se bude hrát o víkendu 28. a 29. srpna letošního roku, se v hale pražské Slavie v Edenu zúčastní první dva týmy obou nejvyšších národních soutěží. Z české extraligy budou startovat vítěz posledních dvou ročníků Talent M.A.T. Plzeň a letošní finalista A.S.A. Město Lovosice. Ze Slovenska přijedou mistr a účastník příštího ročníku Ligy mistrů Tatran Prešov a druhý tým uplynulého ročníku slovenské extraligy Sporta Hlohovec.

„Chceme nastartovat něco nového, čemu bychom navíc dodali prestiž a kvalitu,“ vysvětluje vznik nové česko-slovenské mužské soutěže generální sekretář Českého svazu házené Radek Bendl. O podobě možného propojení české a slovenské soutěže se vede v současné době bilaterální diskuse. „Pouze pravidelná konfrontace na mezinárodní úrovni může posunout výkonnost českých týmů výše. Na Česko-slovenský pohár dorazí dva nejlepší slovenské celky, Tatran Prešov bude startovat v novém ročníku Ligy mistrů, takže jde o špičkový tým,“ doplňuje Bendl.

Podle předběžného programu by měl turnaj otevřít v pátek 28. srpna v 17.00 hodin duel českého vicemistra z Lovosic se slovenským premiantem z Prešova. Od 19.00 hodin je v plánu druhé semifinále mezi Plzní a Hlohovcem. V sobotu 29. srpna jsou na programu zápasy o konečné pořadí, od 17.30 hodin utkání o třetí místo. Finále se bude hrát od 20.10 hodin, přímo ho bude přenášet ČT sport.

Program Česko-slovenského poháru v házené mužů

Pátek 28. srpna – 17.00 hodin: A.S.A. Město Lovosice – Tatran Prešov, 19.00 hodin: Talent M.A.T. Plzeň – Sporta Hlohovec.

Sobota 29. srpna – 17.30 hodin: o třetí místo, 20.10 hodin: finále (přímý přenos ČT sport).