30.4.2014 otevřeno: 1825 x

Kouč Jiří Zerzáň v Síni slávy Unie profesionálních trenérů

Trenér stříbrných medailistek z MS 1986 v házené byl včera v Praze oceněn Unií profesionálních trenérů a uveden do Síně slávy této organizace. GRATULUJEME!

Na včerejším slavnostním večeru Unie profesionálních trenérů v divadle Ypsilon byl do Síně slávy zařazen další házenkářský trenér. Po Jiřím Víchovi, který byl in memoriam do Síně slávy uveden v loňském roce, se uznání za celoživotní přinos českému sportu a trenérskému řemeslu dočkal Jiří Zerzáň. Ten stál mj. na lavičce národního celku ČSSR při tažení za stříbrnými medailemi na MS 1986 i při smolné olympiádě v jihokorejském Soulu. Český výběr házenkářek vedl také při úspěšném období na počátku milénia. Na klubové úrovni působil v českých a slovenských klubech, ale také v zahraničí, kde trénoval např. lublaňský Krim nebo chorvatskou Koprivnici. Svou výjimečnou trenérskou kariéru zakončil mistrovským titulem na lavičce Veselí nad Moravou v sezóně 2008/09.

Český svaz házené gratuluje Jiřímu Zerzáňovi k tomuto ocenění celoživotní práce.

Doprovod Jiřímu Zerzáňovi dělala na včerejším slavnostním večeru Unie profesionálních trenérů Lenka Černá, někdejší opora československé i české reprezentace. Pod dívčím jménem Pospíšilová, a vedením oceněného kouče Jiřího Zerzáně, se tato legenda nastupující v letošní sezóně stále za interligový Zlín, zúčastnila už stříbrného světového šampionátu v Nizozemsku.
Foto: P. Skála, prvninovinky.cz, práva omezena