<březen 2024>

25.9.2013 otevřeno: 3106 x

Televizní přenosy na konci září a v měsíci říjnu

Pro nadcházející období přinášíme informace o plánových televizních přenosech z házenkářského prostředí - tuzemská TPE, Poháry EHF, ženská reprezentace i německá bundesliga! DNES SOUBOJ KUBEŠ vs. JÍCHA!

Společnou snahou ČSH a ČT je, aby se házená v různých formách a formátech objevovala na televizních obrazovkách co nejčastěji. Vše ale nepůjde ze dne na den, je to otázka více jednání v delším časovém horizontu. Taková jednání probíhají třeba o optimalizaci vysílacích časů Triglav pojišťovna extraligy. „Do programu v měsíci záři zasáhly akce typu Mistrovství světa v jízdě na divoké vodě nebo z června přesunuté Primátorky, říjnové neděle jsou zase komplikované s ohledem na Velkou pardubickou nebo Zlatou přilbu. Také proto jednáme s ČT o možnosti vysílání některých zápasů i v jiný čas než je ten tradiční během nedělního dopoledne. Sdílíme s televizními partnery názor, že to může být i cesta k větší sledovanosti soutěže a tím i krok ke zvýšení atraktivity extraligy,“ přibližuje prezident ČSH Aleš Pospíšil.

Házenkářské přímé přenosy ČT, říjen 2013
datum čas utkání soutěž TV kanál
5. října 2013 16.00 hod. Most - Levanger (NOR) Pohár EHF (ženy) ČT Sport
12. října 2013 20.20 hod. Jičín - Skjern (DEN) Pohár EHF (muži) ČT Sport
20. října 2013 10.30 hod. Zubří - Hranice TPE 2013/14 ČT Sport
23. října 2013 18.00 hod. ČR - Portugalsko Kval. EURO 2014 (ženy) ČT Sport
27. října 2013 10.30 hod. Lovosice - Dukla TPE 2013/14 ČT Sport

Fanoušci se mohou v měsíci říjnu na obrazovkách ČT těšit na pět přímých přenosů, vedle extraligových utkání také na zápasy Poháru EHF, konkrétně z domácích střetnutí Mostu proti norskému Levangeru, resp. Jičína proti dánskému Skjernu. Sledovat budou moci na ČT Sport také přímý přenos kvalifikačního souboje našich házenkářek proti Portugalkám, kterým odstartuje kvalifikace o EURO 2014. Kapitolou samou pro sebe jsou pak přenosy z nejkvalitnější házenkářské ligy světa, německé bundesligy (HBL), které přenáší skupina Nova buď na stanici Nova Sport nebo Fanda (rovněž na portále Voyo.cz).

Daniel Kubeš a Filip Jícha jsou dlouhodobě oporami českého národního týmu. Po společné dvouleté etapě v THW Kiel
(v letech 2010-2012) však v HBL stojí opět proti sobě. Jejich vzájemný souboj můžete sledovat dnes od
20.10 hod. v přímém přenosu na stanici Nova Sport. Foto: A. Wipf.

Na zachování přímých přenosů a zpravodajství z HBL se aktivně podílel také ČSH. „Pro mě, jako čerstvě zvoleného prezidenta svazu, bylo důležité, že jsem v osobě Marka Kindernaye, ředitele stanice Nova Sport, nalezl zapáleného sportovce a manažera, partnera plně otevřeného diskuzi. Jsem opravdu moc rád, že se nám společně podařilo vytvořit prostor pro dlouhodobé partnerství a věřím, že zpřístupnění nejlepší házenkářské soutěže světa televizním divákům je jen začátkem naší vzájemně prospěšné spolupráce,“ řekl prezident ČSH Aleš Pospíšil po úspěšném jednání o zachování přenosů z německé bundesligy, které byly na počátku léta ohroženy.

Další dobrou zprávou pro českého házenkářského fanouška je skutečnost, že nejlepší ligová soutěž házenkářského světa bude na Nova Sport vysílána i v následujících třech sezónách! „Těší mě, že se nám podařilo dohodnout dlouhodobou spolupráci s Českým svazem házené a společně nabídneme českým a slovenským divákům nejkvalitnější světovou házenou," reagoval v obdobném duchu také ředitel Nova Sport Marek Kindernay, jehož stanice zakoupila práva na německou bundesligu až do roku 2017. Vedle přímých přenosů a záznamů zápasů je každé pondělí od 19.15 hod. na stanici Nova Sport vysílán oficiální Magazín HBL.

Tiskovou zprávu stanice Nova Sport  k zachování přenosů z německé bundesligy naleznete ZDE