12.6.2013 otevřeno: 2773 x

Žákovské kateorie znají své MISTRY

O prvních dvou červnových víkendech odehrála družstva starších a mladších žáků a žákyň své finálové turnaje.

Finále Žákovské ligy sehrála děvčata kategorie starších žákyň o prvním červnovém víkendu v Otrokovicích a pořadatelství se zhostil klub HC Zlín, který měl v tomto turnaji dvojité zastoupení. Ve velmi vyrovnaném souboji nakonec mistrovský titul vybojovala děvčata pořádajícího oddílu, těsně před stříbrnými žačkami HC Háje a bronzovými děvčaty pražské Slavie. Nepopulární umístění pod stupni vítězů patří čtvrté Porubě, páté Zoře Olomouc a šesté rezervě pořádajícího oddílu.

O stejném víkendu absolvovali vrchol sezóny také starší žáci, a to ve sportovním areálu Hostivice - Břve. V opět velmi vyrovnaném turnaji zvítězilo družstvo Dukly Praha, druhé místo obsadili žáci Nového Veselí, bronzové medaile si pak odvezli chlapci HCB OKD Karviná. Těsně pod stupni vítězů skončil Sokol Ostrava, před pátým Frýdkem-Místkem a šestým Baníkem Most.

Mladší žáci a žákyně se o mistrovské tituly utkali o druhém červnovém víkendu v Házenkářském desetiboji. Soutěž dívek se uskutečnila v Ivančicích a mistrovský titul získala děvčata pořádajícího oddílu HK Ivančice. K úspěchu v turnaji všestrannosti jim pomohly nejen vyrovnané výkony, ale také takticky velmi dobře zvolený Joker, díky kterému je možné získat dvojnásobný počet bodů z dané disciplíny. Vítězné družstvo tak získalo 55 bodů z 60 možných. Děvčata Ivančic nezvítězila pouze ve třech z devíti disciplín započítaných do celkového pořadí. Skončila druhá v utkáních s osobní obranou a v rychlém běhu na 2 x 15 metrů, čtvrtou příčku pak obsadila v překážkové dráze.

Mistryně ČR mladších žákyň v Házenkářském desetiboji - HK Ivančice

Velmi dobré výkony předváděla také děvčata ze Zlína, která si odvezla stříbrné medaile s celkovým ziskem 46 bodů. Pouze o 4 body méně pak vybojovaly žákyně DHC Plzeň. Čtvrté místo obsadila děvčata Hájů, pátou příčku Halíčkův Brod, šesté skončily mladší žákyně Sokolu Karviná. Desátou disciplínou je samostatná soutěž "slušnosti". Cenu Fair play získala děvčata Sokolu Karviná.

Chlapci změřili své síly v turnaji všestrannosti ve Velké Bystřici. Celému desetiboji dominovaly výkony chlapců Talentu Plzeň, kteří si se ziskem 56 bodů odvezli mistrovské tituly. Body ztratili pouze ve střelbě na přesnost, ve které obsadili čtvrtou příčku, a v shot-outech, kde skončili těsně druzí.

Mistři ČR v Házenkářském desetiboji - Talent Plzeň

Druhou příčku obsadili chlapci HCB OKD Karviná se ziskem 38 bodů, jen dva body za nimi skončili bronzoví mladší žáci Dukly Praha. Nepopulární bramborovou příčku pak obsadilo družstvo Sokola Nové Veselí, před domácími z Velké Bystřice a chlapci z HC Zubří. Cenu Fair play získalo družstvo Velké Bystřice.

Organizátorům děkujeme za výbornou atmosféru a všem týmům gratulujeme k výborným výkonům!!!