6.6.2013 otevřeno: 1699 x

Soutěž mladších žáků a žaček vyvrcholí o víkendu Házenkářským desetibojem

Jedinečným turnajem házekářské všestrannosti vyvrcholí sezóna pro nejlepší týmy v kategorii mladších žáků a žaček. O víkendu 7. - 9. června se do Ivančic sjedou dívčí družstva a do Velké Bystřice družstva chlapecká.

Pořadatelství a zároveň možnost startu ve finále Házenkářského desetiboje dívek, získal klub HK Ivančice. Dalších pět družstev se muselo do tohoto turnaje probojovat z regionálních kvalifikací. V Ivančicích se tak kromě domácího družstva představí děvčata HC Zlín, Sokol Karviná, TJ Jiskra Havlíčkův Brod, DHC Plzeň a HC Háje a změří síly nejen v utkání v házené, ale také v dalších dovednostních soutěžích jako je překažková dráha, hod na přesnost apod. Nejvšestrannější družstvo si pak v neděli odveze titul Mistryň České republiky v Házenkářském desetiboji.

Na základě výběrového řízení byl taktéž vybrán pořadatel chlapeckého turnaje, kterým se stala Velká Bystřice. Domácí družstvo tak v turnaji všestrannosti zabojují o titul Mistrů ČR s družstvy HCB OKD Karviná, HC Zubří, Dukla Praha, Talent Plzeň, TJ Sokol Nové Veselí.

Přijďte i V podpořit mladší žáky a žákyně v soutěži všestrannosti!