8.4.2013 otevřeno: 3038 x

Házenkářský desetiboj, MČR mladších žáků a žaček, zná svá místa konání a účastníky

Druhý červnový víkend nejlepší týmy v kategorii mladších žaček a žáků poměří své síly v Házenkářském desetiboji. Finálové turnaje, které jsou nejen o utkání v házené, ale také o dovednostních disciplínách se uskuteční pro dívky v Ivančicích a pro chlapcce ve Velké Bystřici.

Házenkářský desetiboj je soutěž pro nejlepší družstva mladšího žactva v deseti disciplínách. Je to soutěž, ve kterém družstvo, chce-li být nejlepší, musí prokázat svoje schopnosti nejen v utkání v házené, ale zároveň musí být dobrý i v ostatních, vesměs individuálních, disciplínách. Záleží tedy na každém jednotlivci na každém výkonu na každém pokusu každého hráče. Tím je soutěž zajímavá pro všechny hráče a jen ten tým, který má všestranné hráče, se může pyšnit titulem „Mistr České republiky v házenkářském desetiboji“.

Pokud Vás zajímají podrobnosti o Házenkářském desetiboji, jeho disciplínách apod. informace naleznete zde.

V termínu 7. - 9. června se uskuteční Házenkářský desetiboj dívek v Ivančicích. Z regionálních kvalifikací postoupily a účastníky jsou družstva:

HK Ivančice - pořadatel

HC Háje

DHC Plzeň

Jiskra Havlíčkův Brod

HC Zlín

Sokol Karviná

O témže víkendu se uskuteční také turnaj chlapců ve Velké Bystřici a o titul MČR v kategorii mladších žáků se utkají:

Velká Bystřice - pořadatel

Dukla Praha