15.3.2013 otevřeno: 3136 x

Na přelomu května a června proběhne dorostenecký česko-slovenský pohár

Nejlepší dorostenecké týmy z obou států boudou na závěr sezóny bojovat v Hodoníně, Olomouci a Povážské Bystrici o Poháry prezidentů ČSH a SZH.

Mezinárodní vrchol budou mít dorostenecké soutěže v České republice i na Slovensku. Dva nejlepší týmy z příslušné kategorie a země se utkají systémem každý s každým se soupeřem z druhého státu na turnajích o Poháry prezidentů jednotlivých federací. Obě federace rovněž zajistili financování této akce, ať už po stránce sportovní, nebo pobytově-organizační a na bedra klubů tak v souvislosti s tímto česko-slovenským kláním spadá pouze doprava do místa konání.

Poháry prezidentů ČSH a SZH
kategorie místo termín
mladší dorostenky Hodonín 8. - 9. 6. 2013
mladší dorostenci Považská Bystrica 24. - 26. 5. 2013
starší dorostenky Olomouc 1. - 2. 6. 2013
starší dorostenci Považská Bystrica 24. - 26. 5. 2013

Dívky o Pohár prezidenta ČSH

Na českém území se bude bojovat o Pohár prezidenta ČSH a to ve dvou termínech a na dvou místech. Mladší dorostenky přivítá ve dnech 8. – 9. června 2013 Hodonín a už o týden dříve se sejdou nejlepší starší dorostenky v Olomouci. Z českých týmů do Olomouce postoupí dva nejúspěšnější dva týmy 1. ligy (aktuálně by šlo HC Plzeň a právě Olomouc, ale do závěru sezóny chybí ještě šest kol). Vzhledem k tomu, že 1. liga mladších dorostenek je rozdělena do dvou skupin, bude do Hodonína cestovat jeden celek z české skupiny a jeden z moravské (v současnosti by se jednalo o SVŠ Plzeň a hráčky Olomouce).

Chlapci o Pohár prezidenta SZH

Chlapci se v obou kategoriích sjedou ve dnech 24. až 26. května do Považské Bystrice, kde vyvrcholí oba turnaje. Stejně jako v případě starších dorostenek budou české barvy reprezentovat dva nejlepší týmy z tabulky 1. ligy, a zbylá kola jara nabídnou z tohoto pohledu velice napínavou podívanou. Jistotu postupu mají v současnosti pouze suveréni 1. ligy mladšího dorostu z Plzně, v kategorii staršího dorostu se může situace libovolně vyvinout pro trojici vedoucích týmů.

V 1. lize starších dorostenců převzala i za přispění Michala Paululíka, který se výborně uvedl také v seniorské kategorii, otěže Karviná. O titulu ani účasti v turnaji o Pohár prezidenta SZH ale Baník rozhodnuto nemá. Foto: I. Dudek.

O průběhu všech tří (čtyř) turnajů  i veškerém dění kolem Pohárů prezidentů ČSH a SZH Vás budeme informovat.