14.11.2012 otevřeno: 2452 x

Rada schválila zásady voleb do orgánů ČSH na období 2013-2017

Na konci června 2013 budou delegáti z oddílů volit nového prezidenta Českého svazu házené, nové členy Exekutivy a nové členy kontrolní a revizní komise. Celá procedura sestavování finální kandidátní listiny, ze které budou delegáti vybírat, byla předmětem posledního jednání Rady ČSH.

Zatímco v případě volby prezidenta a kontrolní a revizní komise se nic nemění, volba Exekutivy ČSH bude na rozdíl od minulých let odlišná. Poprvé se totiž členové Exekutivy nebudou volit přímo jako předsedové odborných komisí, ale jako členové Exekutivy „bez specializace“. Tím, je dán Exekutivě po zvolení poměrně velký prostor vytvořit další komise nebo odborné týmy a návazně i profesionální sekretariát podle svého uvážení bez omezení, že musí právě vzniknout ta či ona komise.

Je tedy logické, že kandidáti na prezidenta ČSH budou sestavovat nejen týmy osmi lidí, se kterými by v budoucnu chtěli spolupracovat, ale také novou koncepci činnosti Exekutivy, komisí či sekretariátu. A právě těmito vizemi by měli oslovovat delegáty, kteří budou oprávněni volit na Konferenci ČSH dne 29. června 2013. Před tím však musí  zájemci o zvolení přesvědčit delegáty krajských konferencí, aby je navrhli na celostátní kandidátní listinu. Bez návrhu z alespoň jedné krajské konference totiž nemůže být jakýkoliv zájemce zařazen na celostátní kandidátní listinu a tedy nemůže být ani na Konferenci ČSH volen.

Pokud bude chtít kandidát na jakoukoliv funkci prezentovat svoje představy o svojí práci ve volených orgánech, musí svoji kandidaturu oficiálně písemně oznámit na sekretariátu ČSH,  alespoň 10 dní před konáním krajské konference.

Zásady navrhování kandidátů pro potřeby voleb do orgánů ČSH, které byly jako komplexní materiál schváleny na jednání Rady ČSH dne 4.11.2012, lze nalézt v dokumentech ke stažení na této internetové stránce (podsekce "Ke stažení").